تفاوت‌ پردازنده‌های X و Core i3, i5, i7, i9 اینتل


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



آخرین خبر های فوری و مهم مربوط به سیاست، ورزش، اقتصاد، سینما، قیمت ها و اخبار ویدئویی را در اینجا دنبال کنید.






نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

آمار مطالب

:: کل مطالب : 47
:: کل نظرات : 0

آمار کاربران

:: افراد آنلاین : 1
:: تعداد اعضا : 0

کاربران آنلاین


آمار بازدید

:: بازدید امروز : 26
:: باردید دیروز : 1
:: بازدید هفته : 124
:: بازدید ماه : 124
:: بازدید سال : 288
:: بازدید کلی : 1389

RSS

Powered By
loxblog.Com

مقالات روز دنیا

تفاوت‌ پردازنده‌های X و Core i3, i5, i7, i9 اینتل
دو شنبه 24 بهمن 1401 ساعت 18:16 | بازدید : 88 | نوشته ‌شده به دست علی کیمیایی | ( نظرات )

در حالی که AMD در حال آماده شدن برای یک حمله است، اینتل تا حد زیادی گزینه شماره یک برای پردازنده های رایانه شخصی است. پردازنده‌های Core اینتل چیپ‌ست‌های عالی برای رایانه‌های رومیزی یا لپ‌تاپ هستند، اما تفاوت بین مدل‌های مختلف Core (Core i3، i5، i7، i9، X) چیست؟ در ادامه با وبلاگ عاشقان وب همراه باشید.

وقتی از پردازنده Core صحبت می کنیم در مورد چه چیزی صحبت می کنیم؟

اولین پردازنده Core در اواسط سال 2006 برای رایانه های رومیزی معرفی شد و جایگزین خانواده Pentium شد که در آن زمان پیشرفته ترین پردازنده های اینتل بودند. پردازنده های خانواده Core i در دسته پردازنده های پیشرفته دسته بندی می شوند و تعداد جلوی آنها به تشخیص پردازنده های این خانواده کمک می کند. این عدد تعداد هسته‌های پردازنده را نشان نمی‌دهد و حتی قابلیتی مانند فناوری «بیش‌تردینگ» که سرعت پردازنده را افزایش می‌دهد را تضمین نمی‌کند.

سخت افزار یک پردازنده از نسلی به نسل دیگر تغییر می کند. هرچه فناوری پیشرفته تر باشد، هزینه ساخت قطعات کاهش می یابد. همچنین باعث می شود برای مثال بخشی که زمانی در پردازنده Core i3 استفاده می شد دیگر در نسل بعدی استفاده نشود.

به همین دلیل، فرق بين i5 و i9 بسیار مهمتر از تفاوت بین نسل های این پردازنده ها است. به عنوان مثال، پردازنده نسل هفتم Core i7 (Kaby Lake) و نسل سوم پردازنده Core i7 (Ivy Bridge) تعداد هسته های یکسان و سرعت یکسانی دارند. بنابراین بی معنی است که بگوییم پردازنده های نسل جدید عملکرد بهتری دارند.

با در نظر گرفتن این موارد، می توان به مسائلی پرداخت که به دانستن تفاوت بین این پردازنده ها کمک می کند.

Core i3: ساده و ارزان

پردازنده های Core i3 اینتل اولین پردازنده های هر نسل از این خانواده هستند. در کل پردازنده های Core i3 کمترین تعداد هسته را در بین پردازنده های این خانواده دارند. پیش از این Core i3 به پردازنده های دو هسته ای مجهز بود اما در نسل های اخیر تعداد هسته ها به چهار هسته افزایش یافته است.

همچنین، پردازنده‌های اولیه دو هسته‌ای Core i3 دارای چهار رشته پردازشی بودند که به آنها hyperthreading می‌گویند. اینتل تصمیم گرفت تعداد رشته های پردازشی را در نسل های بعدی Core i3 دو برابر نکند و آخرین نسل های پردازنده های Core i3 چهار هسته ای و دارای چهار رشته پردازشی هستند.

پردازنده های Core i3 نیز از کوچکترین اندازه کش بهره می برند. در مقایسه با سایر پردازنده ها، از مقدار رم کمتری پشتیبانی می کنند و سرعت های متفاوتی دارند. در حال حاضر، سریع ترین پردازنده های دسکتاپ نسل نهم Core i3 4.6 گیگاهرتز هستند. که همچنین متعلق به پیشرفته ترین پردازنده Core i3 یعنی Core i3-9350K است.

Core i5: میان رده

Core i5 مدل بالاتری نسبت به Core i3 است. این پردازنده دارای فناوری اورکلاک نیست اما تعداد هسته های بیشتری دارد (شش هسته). به طور کلی در مقایسه با Core i3 سرعت بالاتر و مقدار کش بیشتری دارد و می تواند مقدار رم بیشتری را پشتیبانی کند. همچنین گرافیکش کمی بهتر است.

البته لازم به ذکر است که پردازنده های جدید Core i5 لپ تاپ ها از فناوری هایپر گرافیک بهره می برند اما این قابلیت هنوز برای کامپیوترهای رومیزی در دسترس نیست.

Core i7: پرچمدار، اما یک پله پایین تر
تا قبل از سال 2017، پردازنده های Core i7 دسکتاپ مجهز به فناوری cross-threading بودند، اما این ویژگی در نسل های اخیر حذف شده است. این پردازنده ها دارای هسته های بیشتر (تا هشت عدد در نسل نهم)، حافظه نهان بزرگتر و گرافیک بسیار بهتر نسبت به Core i5 هستند، اما فضای حافظه یکسانی دارند (البته ممکن است در آینده تغییر کند).

Core i9: رهبر جدید

Core i9 پرچمدار خانواده پردازنده های Core اینتل است. شما می توانید قوی ترین پردازنده های ممکن را در این سری بیابید، مانند Core i9-9900K - که یک پردازنده محبوب در بین گیمرها است.

در نسل نهم پردازنده های Core i9 شاهد هشت هسته هستیم، دارای 16 رشته پردازشی هستند و به حافظه نهان بزرگتری نسبت به Core i5 مجهز هستند، سرعت بسیار بالاتری دارند (تا 5 گیگاهرتز) و از گرافیک فوق العاده بهتری بهره می برند. کارایی. با این حال، حداکثر ظرفیت حافظه پردازنده های Core i9 همچنان با Core i5 یکسان است.

Core X: The Ultimate Limit
اینتل همچنین پردازنده‌های ویژه‌ای برای مشتریان خاص خود، مانند متخصصان فناوری، گیمرهای حرفه‌ای، تولیدکنندگان محتوا یا هر کسی که به سطح فوق‌العاده‌ای از عملکرد نیاز دارد، دارد. پردازنده هایی که بسیار قدرتمند هستند و از آخرین فناوری ها استفاده می کنند.

در اکتبر 2019، اینتل پردازنده های سری Core X را معرفی کرد که دارای 10 تا 18 هسته هستند (Core i9 دارای هشت هسته است). این پردازنده ها مجهز به فناوری Hyperthreading هستند و سرعت بالایی دارند، البته لزوماً نیازی به سرعت بیشتر از پردازنده های Core i9 ندارند. همچنین این پردازنده ها خطوط PCIe بیشتری دارند و می توانند فضای حافظه بیشتری را پشتیبانی کنند و قدرت طراحی حرارتی (TDP) بیشتری نسبت به دیگر پردازنده های Core دارند.

کدام یک بهتر است بخرم؟

پردازنده های اینتل Core

نام پردازنده های خانواده Core نشان دهنده پیشرفت نسل به نسل این پردازنده ها است. و از طرفی با افزایش تعداد هسته ها، ویژگی های پردازنده از جمله تعداد هسته، سرعت، میزان کش و قابلیت پشتیبانی از رم نیز افزایش می یابد. در Core x خطوط PCIe بیشتری دریافت می کنید.

اگر اهل بازی هستید، Core i7 و بالاتر را انتخاب کنید. البته می توانید با پردازنده Core i5 جدید بازی کنید، اما با Core i7 یا بالاتر از بازی لذت بیشتری خواهید برد. بهتر است تولیدکنندگان محتوا از Core i7 و Core i9 استفاده کنند تا با استفاده از فناوری هایپرگرافیک نتیجه کارشان شگفت انگیز شود.

برای استفاده روزانه مانند وب گردی و استفاده از نرم افزار آفیس، Core i3 کافی است.

چیزی که در هنگام خرید نباید فراموش شود این است که همه پردازنده های Core از کارت گرافیک داخلی استفاده نمی کنند. این پردازنده ها در انتهای نام خود یک F دارند که نشان می دهد کارت گرافیک (GPU) ندارند، مانند Core i3-9350KF، Core i5-9600KF و Core i9-9900KF.

 

منبع: softwaretestinghelp




:: موضوعات مرتبط: تکنولوژی , ,
|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
مطالب مرتبط با این پست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: